˝Nový˝ tým žáků vstoupil do sezóny

Již tradičně zahajují naše týmy novou sezónu moravskými soutěžemi, které se v zimním období hrají v hale. Jako první do nové sezóny nastoupili žáci. U žáků došlo k velké generační obměně. Nezbyl skoro kámen na kameni. Více jak 80% hráčů z loňského žákovského týmu přešlo do kadetů. Na první turnaj Moravské ligy žáků, který se konal v neděli 11.12.2022 v Břeclavi, vyrazil úplně "nový" tým žáků doplněný o několik žákyň.

Turnaj byl zároveň velkou zkouškou pro naše nové nadhazovače. Jediný nadhazovač z loňské sestavy, Lukáš Divácký, byl s reprezentací na Mistrovství světa U12 na Tchaj-wanu. V prvním utkání proti domácím Locos Břeclav si na prkně odbyl svoji nadhazovací premiéru Honza Valný. A nezačal jinak než strike-outem. Na nadhozu se Honzovi dařilo. Rovněž naše práce v obraně byla dobrá. Na pálce jsme hned od začátku pálili a dováželi body. Premiérový zápas jsme vyhráli 9 : 3. V druhém utkání proti Snails Kunovice se na nadhoz poprvé postavil Daniel Gregor... I on začal strike-outem. Po vyrovnaném začátku se začalo soupeřům dařit na pálce. Nám se nedařilo v obraně zastavit jejich útok. A to i přesto, že se Danovi na nadhozu dařilo. Několik zbytečných chyb v polo a Kunovice nám skokově odskočili. Naopak nám se nedařilo na pálce prosadit. Ke konci utkání jsme už jen korigovali výsledek na konečných 5 : 13.
Ve třetím utkání dne jsme opět nastoupili proti Břeclavi. V tomto zápase si poprvé zaházel David Filip. A co myslíte, začal strike-outem? Ne... začal rovnou dvěma strike-outy :-). Na nadhozu se Davidovi dařilo po celé utkání. Rovněž naše obrana hrála bezchybně. Na pálce jsme se po předchozím nepřesvědčivém výkonu otřepali a pořádně zabrali. A byla z toho výhra 12 : 4. Poslední zápas turnaje jsme odehráli pro Snails Kunovice. Na předešlou prohru se Snails jsme rychle zapomněli. Na nadhozu jsme více střídali. A to se nám vyplatilo. Zvláště střídání ve třetí směně, kdy se na prkno postavila Veronika Hřívová. Od tohoto momentu jsme nedovolili soupeřovi skórovat. Asi v nejhezčím zápase celého turnaje jsme vyhráli 4 : 2. Z prvního turnaje Moravské ligy žáků si odvážíme 2. místo. Stejně jako Lukáš Divácký a Johanka Slavíková z Mistrovství světa U12. Tímto jim zároveň gratulujeme!
Velkým pozitivem je, že se našim novým mladým nadhazovačům dařilo. A to i přes jejich počáteční obavy. Na čem musíme více zapracovat je pálka. Bohužel negativem je neúčast některých žáků, kteří nám dlouhodobě odmítají jezdit na turnaje. Zde budeme muset přehodnotit, jak se k tomu v klubu postavit.
Na závěr velké poděkování našim hráčkám Verče Hřívové, Vandě Vránkové, Marianě Lukesové a Lence Holcové, které nás doslova zachránily za 5 minut 12.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner