Žákyně Severu na prvním turnaji ligy nezastavil ani MRÁZ!!

První turnaj Ligy žákyň nás o víkendu 20. – 21.4.2024 zavál do Blanska. Přes všechny předchozí deštivé předpovědi nakonec vše dopadlo dobře, moc nepršelo a všechny zápasy se nakonec odehrály a navíc i docela svítilo sluníčko.

Do turnaje jsme si zvolily motivační citát o lehkosti bytí: „Život je hra roztančená lehkostí bytí. V každé těžkosti hledej klad, v každé situaci nacházej radost.“ … a hned jsme si každá rovnou řekla, z čeho máme takhle v chladivém sobotním ránu RADOST :-).

Turnaj se nám celkově vydařil. Na nadhazovacím prkně se střídala Verča H. s Léňou a jak jedna tak druhá soupeřky nešetřily. Strikeouty nebyly rozhodně nedostatkové zboží :-) … a naopak námi nabídnuté tossy byly opravdu jen výjimečné. Bylo vidět, že jsme zimní přípravu rozhodně nepodcenily. Stejně tak i přípravu nepodcenila druhá strana osy = kečři. Jak Stella, Meda, tak i Kika se tohoto postu zhostily na výbornou. Velkou posilou týmu byl i benjamínek Tom W., kterého jsme si zapůjčily z coachballu za holky, které se prvního turnaje nemohly zúčastnit ať již kvůli zranění nebo nemoci, a který moc pěkně chytal lufty a hrál auty na 1B. Stejně tak i naše obrana se k turnaji postavila „čelem“. Odpálené míče v poli s jistotou zastavovala Ráchel, Terka, Meda, no a žese nějaký ten příhoz zrovna nepovedl?! … to přece vůbec nevadí. Důležité je hrát jak nejlépe dovedu a hlavně se nebát udělat chybu, protože se z ní pak mohu poučit. Navíc jsme během všech 4 zápasů mohli vidět moc pěkné odpaly a to jak přímo z nadhozu, tak i z tossů a jako bonus se nám podařilo i pár pěkných ulívek. A kdo, že to vlastně pálil a jako severní vítr běhal po metách?! – Ema, Verča S., Bea, Terka, Ráchel, Stella, Léňa, Meda, Kika, Verča H. a Tom. Super bylo, že se každý v zápasech dostal alespoň jednou na metu, že jsme dovezly spoustu bodů a že nikdo nekoulel očima, když dostal jiný signál než pálit :-)

A jak to vlastně dopadlo? … všechny zápasy jsme vyhrály a vyhrály jsme i celý TURNAJ!!

Všem holkám a Tomovi patří velká pochvala. Nejen za to, jak krásně všechny zápasy odehrály,ale i za to, že jsme hrály na signály a také za to, že všichni byly stateční a celkově chladnému počasí se postavily čelem, jako SPRÁVNÉ medvědice a medvěd ze Severu … :-)

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy žákyň na webu ČSA

FOTOGALERIE


Autor článku: Jana Sedláčková

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner