Žáci jsou po jarní části na prvním místě

Původně jen v sobotu na Den dětí se mělo uskutečnit 3. kolo Ligy žáků v Břeclavi. Ale příroda to chtěla jinak a turnaj jsme dohrávali v neděli v Kunovicích. Ale po pořádku.

V sobotu jsme začínali první utkání, pro nás v nezvyklém času, až v poledne proti Snails Kunovice. První směna skončila smírně 1 : 1. Ovšem v dohrávce druhé směny Šneci zabrali na pálce a ujali se vedení 1 : 4. Nám se podařilo až na začátku čtvrté směny snížit skóre na 3 : 4. Pátá směna byla soubojem nervů. Podařilo se nám otočit bodový stav v náš prospěch na 5 : 4, aby následně v dohrávce Kunovice vyrovnaly na 5 : 5 a při jednom autu obsadily druhou a první metu. Ale Dave na spojce zahrál skvěle tečováním běžce a následně příhozem na první metu – double aut. A šlo se do tie-breaku. A v něm jsme se konečně pořádně rozpálili, stáhli 3 body a tento vyrovnaný zápas jsme vyhráli 8 : 6.

Následovalo hned utkání proti pořádajícím Locos Břeclav. Bohužel se na nás začala projevovat únava z předešlého dlouhého zápasu. Bylo na nás vidět, že nepodáváme 100% výkon. Zvláště na pálce se nám nedařilo. Na uzdě nás držel břeclavský nadhazovač. Naštěstí jsme se ke konci duelu zakousli a otočili výsledek na těsnou výhru 4 : 3 a mohli jsme tak jít z prvního místa do finále.

Oba týmy na finále připraveny….. A pak to přišlo…. Průtrž mračen a hřiště se během pár minut stalo nehratelným. Po krátké po radě jsme se dohodli, že finále odehrajeme v neděli ráno v Kunovicích. Mezi tím nám ale klesl počet hráčů na 9 a my tak finále odehráli s nejnižším možným počtem hráčů. Od první minuty utkání šlo o velmi vyrovnaný souboj. Hlavně nadhazovači na obou stranách předváděli dobré výkony. Na začátku čtvrté směny se Kunovice ujímají jednobodového vedení. Nám se naštěstí daří riskantní hrou vyrovnat a následně přidat ještě jeden bod. V úvodu závěrečné směny jsme zahráli rychlé 3 auty a mohli jsme tak slavit těsnou výhru 2 : 1. Zároveň jsme se v ligové tabulce posunuli na průběžné první místo.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem hráčům za dobré výkony a za výpomoc našich coachballistů, kteří doplnili chybějící žáky. Některé omluvy hráčů nám hlava nebere. Je potřeba si uvědomit, že softball je kolektivní sport a každý výpadek hráčů je znát.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy žáků na webu ČSA

FOTOGALERIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner