Smolný závěr

V sobotu 8.6.2024 se na hřištích v Břeclavi odehrálo 3. kolo CoachBallové ligy, divize Morava. Pořadatelé z Břeclavi si zaslouží velký obdiv za své úsilí při vysoušení hřišť po noční průtrži mračen, díky čemuž mohly zápasy proběhnout podle plánu. Kdo ráno viděl obě hřiště pod vodou tak asi moc nedoufal, že se bude hrát. Hrálo se!

Do turnaje jsme šli s velkým odhodláním a skvělou formou. V prvním zápase ve skupině jsme se střetli s týmem Snails Kunovice "B". Díky skvělému výkonu na pálce jsme si připsali vítězství 17 : 2. Úvodní výsledek byl dobrým příslibem do dalších bojů. Druhý zápas skupinové fáze proti týmu Arrows Ostrava přinesl další ukázku skvělé hry. Hlavní hvězdou zápasu se stal František, který odpálil homerun. Vyhráli jsme 19 : 4. Díky prvnímu místu ve skupině jsme si zajistili postup do semifinále.

V něm jsme narazili na domácí Locos Břeclav. Pokračovali jsme v rozjeté jízdě. Výsledkem 16 : 2 jsme si zajistili postup do finále. Finále proti týmu Snails Kunovice "A" začalo pro nás velmi slibně. Po druhé směně jsme vedli 9 : 1 a vše nasvědčovalo tomu, že si odvezeme vítězství. Bohužel, v dalších směnách jsme přestali pálit a začali dělat velké množství chyb v obraně. Tento výpadek využili hráči Kunovic, postupně dotahovali skóre až na 9 : 8 a v poslední směně po našich chybách otočili zápas na konečných 9 : 11. Končíme tak 2. místě, což je sice skvělý výsledek, ale zároveň znamená ztrátu přímého postupu na Mistrovství ČR, které se bude konat v září. Navzdory této smůle musíme na nadstavbě zabojovat a pokusit se postoupit "z opravy" na Mistrovství ČR.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí CoachBallové ligy na webu ČSA

FOTOGALERIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner