Ve čtvrtfinále to nevyšlo

Víkend před prázdninami jsme se s týmem coachballu zúčastnili Open Poháru ČSA - Východ v Blansku. Do Blanska se sjelo celkem 8 týmů, které byly rozděleny do dvou základních skupin.

Jak už je v letošní jarní části zvykem, že každý víkend jsou přívalové deště, tak i tento víkend se tradice musela dodržet. Nejdříve se v pátek večer Moravou prohnali velké bouřky, aby pak následně pršelo celou noc až do rána. Nevěřili jsme, že se bude hrát, ale po 3 hodinovém odkladu dali pořadatelé z Blanska obě hřiště do hratelného stavu.

Úvodní zápas jsme odehráli proti baseballovému týmu Olympii Blansko. Po celou dobu šlo o vyrovnané utkání. Díky dobré hře v obraně jsme mohli slavit výhru 7 : 4. Následoval další zápas proti Olympii Blansko, ale tentokráte šlo o softballovou větev. Holky známe z ligy. Od začátku duelu jsme měli velmi dobrou pálku a ve čtvrté směně jsme vyhráli o rozdíl 13 : 0. Závěrečné utkání ve skupině jsme sehráli s favoritem turnaje Eagles Praha. Do polovinu utkání jsme drželi hratelné skóre 0 : 3. Bohužel se nám nedařilo dotlačit žádný bod. Bezchybná obrana Eagles všechny naše pokusu zhatila. Prohráli jsme 0 : 7 a končíme na 2. místě ve skupině. V sobotu se mělo hrát ještě čtvrtfinále, ale kvůli časovému posunu jsme ho hráli až v neděli ráno.

V něm jsme nastoupili proti Joudrs Praha. Od začátku utkání se nám nedařilo na pálce. Nebyli jsme schopni pořádného odpalu. K tomu se ve třetí směně přidalo velké množství chyb v poli, dostali jsme rovnou 6 bodů. Pálka stále spala a tak jsme prohráli 5 : 10 a sny o medaili se rozplynuly. Čekají nás tak boje o 5. místo. Nejdříve nastupujeme proti holkám z Olympie Blansko. Soupeřky oproti sobotě více pálily. Náš útok se konečně probudil a konečně jsme pochopili, že hrajeme pálkovací sport. Výhra 16 : 2 nás posílá do závěrečného boje o 5. místo. V něm nastupujeme proti Žralokům z Ledenic. Od začátku máme silnou pálku. Naše obrana hraje bezchybně, a to i přes mírný experiment v sestavě. Postupně navyšujeme bodový zisk až na konečných 18 : 1. Z poháru si odvážíme 5. místo. Škoda, kdybychom v prvním nedělním zápase hráli tak, jak v posledních dvou, tak jsme mohli získat placku.

Ale placku máme..... V rámci pohárů probíhá souboj dovedností Clash of Skills. Ze šestnácti zúčastněných týmů získáváme 2. místo, v běhu na první metu jsme nejrychlejší.

Na závěr poděkování za výpomoc Kláře Večeřové, kterou jsme měli nahostovanou z Arrows Ostrava.

Kompletní výsledky poháru na webu ČSA

Konečné pořadí poháru na webu ČSA

FOTOGALERIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner