Žáci na hraně

Třetí turnaj Moravské ligy žáků se uskutečnil v sobotu 4.3.2023 v hale ve Starém Městě. Poslední halový turnaj se nesl v komorním prostředí. Tradiční účastník Locos Břeclav se zúčastnil turnaje v Praze. Odehráli jsme tak dva zápas proti domácím Snails. Málem jsme na turnaj ale neodjeli. V pátek dopoledne klesl počet hráčů na 7. Dostali jsme se tak na hranu hratelnosti. Naštěstí nás zachránili holky Lenka a Kika. Díky nim jsme mohli na turnaj vyrazit.

První zápas proti prvnímu týmu Kunovic začal velmi vyrovnaně. Na prkno se postavil Dan Gregor. A i přes počátečnínervozitu se mu na nadhozu dařilo velmi dobře. Ve třetí směně jsme soupeřovi skokově utekli. Pálka se nám až neskutečně probrala. Předdohrávkou utkání jsme vedli 10 : 4. Jako by nás vysoký náskok ukolébal a v dohrávce jsme udělali několik zbytečných chyb. Naštěstí jsme vítězné skóre 10 : 8 ubránili.

Druhý zápas proti záloze Snails byl více vyrovnaný. Na nadhozu byl David Filip. I jemu se dařilo. Oba týmy předváděly dobrou hru v obraně.Nakonec jsme vyhráli těsně 4 : 3.

Co říci závěrem. Ukazuje se, že dlouhodobá práce s nadhazovači přináší své první ovoce. Na druhou stranu máme v týmu část hráčů, kteří nám pravidelně nejezdí na turnaje. Na tom musíme zapracovat. Přece jen nejsme kroužek, ale sportovní tým, kde všichni musí tahat za jeden provaz.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Moravské ligy žáků na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner