S mezinárodním nádechem

Poslední prázdninový víkend jsme se vydali na 4. kolo Ligy kadetů, divize Východ do Prahy. Toto kolo mělo mezinárodní nádech. Z Chorvatska dojel na turnaj tým Princ Zagreb.

Jak už se stalo v letošní sezone bohužel tradicí, ani na tento turnaj jsme nejeli v plné sestavě. Opět dovolené apod. Povolali jsme tak posily z kadetek a žáků.

Jak už se stalo v letošní sezoně bohužel tradicí, ani na tento turnaj jsme nejeli v plné sestavě. Opět dovolené apod. Povolali jsme tak posily z kadetek a žáků. Hned na úvod jsme hráli s favoritem naší divize Falcons Hradec Králové. Utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané. Bohužel rozhodly dvě naše chyby v obraně a prohráli jsme 2 : 4. Druhý sobotní zápas jsme sehráli s domácími Joudrs Praha. Po nepříliš vydařeném začátku jsme se ve třetí směně probrali. Hlavně na pálce se nám začalo dařit a to se odrazilo na výherním výsledku 9 : 3.

Neděle nezačíná moc dobře. Naše jednička na catcherovi Martin se probouzí s bolestí v krku a horečkou. Nasazujeme rychloléčbu a odpočinek v prvním nedělním zápase. V poledne nás čekal zahraniční soupeř Princ Zagreb. Z předešlých zhlédnutých zápasů jsme věděli, že se toho Chorvaté na pálce nebojí. Po nepříliš výrazné první směně v obraně jsme se pořádně rozjeli. Osa Tomáš x Majda od druhé směny drželi chorvatský útok na uzdě. Naopak naše pálka přidávala body. A byla z toho výhra 15 : 2. Kaňkou na utkání bylo bohužel zranění našeho nejlepšího pálkaře na turnaji Hynka.

Čeká nás asi nejdůležitější zápas na turnaji s Pasos Pardubice, se kterými bojujeme o postup na finálový turnaj. A nezačíná to vůbec dobře. Hynkovi kotník natekl tak, že jsme ho museli ještě před prvním směnou střídat. Martin i přes horečku jde na catchera. A k tomu na úvod utkání dostane náš nadhazovač Lukáš při startu na pálce tvrdý nadhoz do lokte. Žádná sláva, žádná hitparáda a před dohrávkou druhé směny prohráváme vysoko 0 : 8. Někdo by už házel flintu do žita. Ale ne tak naše torzo týmu. V dohrávce dvojky stahujeme na 6 : 8, i díky oběhnutému tříbodovému homerunu Martina, a bojujeme dál. Druhá polovina utkání byla velmi vyrovnaná. Štěpa svým dlouhým odpalem stahuje Marušku domů, a málem i on dal oběhnutý homerun, moc nechybělo. Před dohrávkou zápasu je stav 7 : 9. Bohužel už jen korigujeme konečný výsledek na 8 : 9. Ale byl to pěkný zápas. Z Prahy si tak odvážíme 3. místo a Pardubice snížily náš bodový náskok v tabulce. Na posledním turnaji základní části budeme muset zabrat.

Na závěr velká pochvala pro všechny hráče: Majda, Maruška, Mira, Tom, Lukin, Štěpa, Hyňa, Dan, Fíla, Mara a Martin. Majda dobře odchytala dvě utkání a mohli jsme tak pošetřit nemocného Martina. A co říci k neúčasti některých kadetů? Chápu neúčast z důvodu nemoci. Ale ve chvíli, kdy mám rozpis sezony do prosince, si naplánovat do turnajů rodinné akce, dovolené apod., nechápu. Softball je kolektivní sport a každý výpadek hráče je bohužel znát. Je to i přístupu ke svým spoluhráčům, kdy jim dávám najevo svou neúčastí, že pro mě nejsou jako parťáci důležití.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy kadetů na webu ČSA

FOTOGALERIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner