Žákyně opět první

Předposlední kolo základní části Ligy žákyň odehrály naše holky v Kunovicích o posledním prázdninovém víkendu.

První zápas ve skupině odehrály holky proti Locos Břeclav. Ve vyrovnaném utkání holky vyhrály 6 : 3. V druhém utkání základní skupiny proti brněnskému rivalovi Cats Brno se už nedařilo. Soupeřky nám na úvod zápasu odskočily o 7 bodů. Naše holky sice zabraly v útoku, ale už jen korigovaly prohru na 6 : 7. Vůbec první prohra v letošní sezoně. V sobotu odpoledne tak čeká holky čtvrtfinálový zápas proti domácím Snails Kunovice. Soupeřky mají nejmladší tým v lize, většina z nich ještě hraje coachball. I když to podle výsledku 9 : 0 nevypadá, nedaly svoji kůži zadarmo. Naše žákyně postupují do semifinále.

Nedělní semifinálový zápas odehrají proti Arrows Ostrava. Trenéři nenechávají nic náhodě. Díky skvělému nadhozu vyhráváme 11 : 0. A odpoledne jdou holky do finále. Finále bylo brněnské derby, kde naše holky opět narazily na Cats. Utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané. Nakonec naše holky urvaly těsnou výhru 4 : 3. A po čtvrté v řadě vyhrály ligový turnaj a zajistily si tak postu do Finálového turnaje.

Kaňkou na turnaji bylo bohužel nevhodné chování některých rodičů nejmenovaného týmu. Jejich verbální výlevy opravdu na mládežnické turnaje nepatří.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy žákyň na webu ČSA

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner