Postup na Mistrovství ČR

V letošním roce se nám po delší době nepodařilo postoupit na Mistrovství ČR v Coachballu přímo z prvního místa v divizi. Museli jsme si tedy účast vybojovat v kvalifikaci, která se uskutečnila 7. a 8. září v Hradci Králové.

Kvalifikace se zúčastnilo 6 týmů, přičemž 4 celky mohly postoupit na mistrovství. V sobotu jsme odehráli 3 utkání. Nejprve jsme nastoupili proti baseballovému týmu Orli Choceň. Utkání bylo celkem vyrovnané, a do poloviny zápasu jsme těsně vedli. Bohužel jsme však udělali několik chyb v obraně, což vedlo k prohře 5 : 8. Druhé utkání dne jsme sehráli s Hippos Havlíčkův Brod. Od začátku zápasu se nám dařilo v útoku a postupně jsme navyšovali skóre až na konečných 13 : 4. Poslední sobotní utkání jsme odehráli proti dívčímu týmu Miners Kladno. Soupeřky nás hned v první směně zatlačily, ale naštěstí jsme jejich nápor ustáli. Ve druhé polovině utkání jsme zabralí na pálce a vyhráli 16 : 6. I když to podle výsledku nemusí vypadat, holky nás potrápily.

V neděli jsme nejprve nastoupili proti domácím Falcons Hradec Králové. Věkově mladší soupeř začal zápas s velkým zápalem, ale věkový rozdíl se ukázal jako hlavní příčina naší výhry 17 : 1. Nechme se překvapit, co Hradec předvede příští rok. Závěrečné utkání kvalifikace jsme odehráli proti dalšímu baseballovému týmu Praotci Roudnice nad Labem. Od první minuty šlo o velmi vyrovnané utkání a souboj obran. Jak naše odpaly, tak odpaly soupeře končily na rukavicích hráčů v obraně. Ve druhé polovině duelu jsme se ujali těsného vedení, které jsme udrželi i v dohrávce poslední směny. V tomto nejnapínavějším zápase turnaje jsme vyhráli 4 : 2. Z kvalifikace tak postupujeme na MČR z 2. místa. Dobrá práce.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

FOTOGALERIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner