Oslabený tým mužů bojoval v závěrečném kole 3. ligy

Závěrečné kolo 3. ligy mužů proběhlo o víkendu 28. a 29. září v Kostelci nad Orlicí. Na turnaj odjel náš tým ve značně oslabené a improvizované sestavě, což se výrazně projevilo na průběhu zápasů. Přesto se hráči nevzdávali a v průběhu turnaje ukázali velkou odolnost a bojovnost.

První zápas turnaje přinesl konfrontaci s favorizovaným týmem Falcons Hradec Králové, kde se oslabení projevilo naplno. Naše mužstvo se bohužel neprosadilo a nezaznamenalo ani jediný doběh. Naopak soupeř předvedl silný výkon a s přehledem zvítězil 0 : 16. Přestože tento vstup do turnaje nebyl ideální, tým si udržel bojovného ducha.

Následující utkání, odehrané po obědě proti Břeclavi, už přineslo zlepšení. I přes prohru 1 : 5 byl výkon našeho týmu podstatně lepší. Obrana fungovala solidněji a naši hráči začali ukazovat, že i v oslabené sestavě mohou vzdorovat silnějším soupeřům.

Nedělní program přinesl první sezónní střetnutí s týmem Smog Devils Kadaň. Utkání bylo vyrovnané od začátku až do konce, což vedlo k dramatickému závěru. Naši hráči nakonec zvítězili těsným rozdílem 6 : 5 a mohli slavit důležité vítězství, které přineslo vzpruhu do závěrečného zápasu.

Poslední utkání turnaje proti favoritovi ligy, týmu Tunnellers Radotín, bylo tvrdým testem. Na začátku jsme drželi krok se soupeřem, ale jakmile se Radotín dostal do tempa, dokázal prorazit naši obranu a utkání nakonec skončilo výsledkem 4 : 11. Přesto se naši hráči nedali lacino a podali bojovný výkon až do posledního okamžiku.

Po odehrání základní části sezóny náš tým obsadil 6. místo z celkových 14 týmů. Vzhledem k tomu, že jsme celou sezónu bojovali s problémy s účastí hráčů a museli často improvizovat, je toto umístění velmi slušným úspěchem. Naši muži prokázali obrovskou houževnatost a odhodlání, což je dobrým příslibem do budoucnosti.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí 3. ČSL mužů na webu ČSA

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner