Víkend nevyšel podle představ

Naše ženy mají za sebou náročný víkend. Ve dnech 28. a 29. září se se utkaly s týmy SC Čechie a Joudrs „B“, kdy si prošly směsí těsných proher, jednoznačných porážek i jasného vítězství. Výsledky ale bohužel nebyly úplně podle představ.

Sobotní zápasy proti SC Čechie

Sobotní program zavedly holky na hřiště Lobkovic do Neratovic. První zápas byl vyrovnaný od začátku až do konce, a bohužel rozhodly chyby v obraně. Skóre 5 : 6 v neprospěch našich žen zanechalo v jejich řadách pocit zklamání, protože utkání bylo po celou dobu vyrovnané a měly šanci vyhrát. Obrana bohužel několikrát zaváhala. Do druhého zápasu nastoupily holky s odhodláním napravit chyby z prvního zápasu. To se jim podařilo více než dobře. Hned od začátku převzaly iniciativu, tvrdé odpaly a efektivní hra na pálce přinesly bodový náskok, který už během zápasu nepustily. Výsledek 14 : 6 jasně odráží naší útočnou převahu. Tentokrát se holky dokázaly v poli vyhnout zbytečným chybám, a i když soupeř měl několik silných chvilek, obrana pracovala mnohem lépe než v prvním utkání. Tato výhra trochu zvedla holkám sebevědomí.

Nedělní zápasy proti Joudrs „B“

Po sobotních utkáních se holky v neděli přesunuly do Prahy, kde je čekala záloha týmu Joudrs. Věděly, že je čeká těžký protivník, protože Joudrs vedou s přehledem 2. ligu žen. První nedělní zápas bohužel vůbec nevyšel. Joudrs nastoupily s drtivou ofenzivou a ukázaly svoji sílu. Tlak soupeřek v útoky byl velký. Naše holky se naopak nedokázaly prosadit na pálce, a tak zápas skončil jednoznačně 0 : 10 v náš neprospěch. Do druhého zápasu holky vstoupily s větším odhodláním a začátek tomu odpovídal. Hned od prvních směn držely holky krok se soupeřkami a dokonce i jednu půl směnu dokázaly jít do vedení 4 : 3, což způsobilo na straně Joudrs znatelnou nervozitu. Bohužel ve druhé polovině zápasu se začala projevovat kvalita a zkušenost soupeřek, které v útoku znovu dominovaly a postupně zvyšovaly svůj náskok. Závěr zápasu už patřil Joudrs, které opět převzaly kontrolu nad hrou a zvítězily 4 : 14. I přes konečný výsledek holky část utkání Joudrs potrápily.

Z víkendu chtěly ženy 2 výhry. Bohužel to nevyšlo.

Výsledky a průběžné pořadí 2. ČSL žen na webu ČSA

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner