Stříbrné žákyně slaví historický úspěch

V letošním roce se naše žákyně znovu probojovaly ze své divize až na Finálový turnaj, který se uskutečnil o uplynulém víkendu v malebném prostředí Hluboké nad Vltavou. Turnaj přinesl nejen napínavé zápasy, ale také velkou radost a stříbrné medaile, což představuje historický úspěch pro náš klub.

Dívky ovládly svou divizi s naprostou suverenitou, když během celé základní části utrpěly pouze jednu porážku. S tímto výborným výkonem se přirozeně zvýšila očekávání a na tým mohl doléhat určitý tlak. Přesto však holky dokázaly zachovat klid, soustředit se a předvést špičkové výkony i na finálovém turnaji.

Turnaje se zúčastnilo celkem šest týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. Naše žákyně se v základní skupině střetly s týmy Sokol Hluboká nad Vltavou a Blesk Jablonec nad Nisou.

První sobotní zápas proti domácímu Sokolu Hluboká přinesl skvělou ukázku týmové spolupráce. Žákyně stavěly svou hru především na skvělém nadhozu a dobré pálce, což jim zajistilo první vítězství s výsledkem 5 : 1. Po delší pauze nastoupily k druhému zápasu ve skupině proti týmu z Jablonce. I tento zápas probíhal v podobném duchu, kdy holky kontrolovaly hru a opět si připsaly další vítězství, tentokrát 6 : 2. Tím si zajistily první místo ve skupině a přímý postup do semifinále, což znamenalo, že se vyhnuly náročným čtvrtfinálovým bojům.

Nedělní semifinálové utkání přivedlo naše žákyně proti Olympii Blansko, týmu, se kterým se dobře znaly z divize. Ačkoliv Blansko často v sezóně dokázalo naše hráčky potrápit, tentokrát byly trenéři i dívky dokonale připraveny. Díky promyšlené taktice a postupnému navyšování skóre si tým zajistil jasnou výhru 9 : 1 a postoupil do vysněného finále.

Finálový zápas byl pro naše dívky vrcholem celého turnaje, ale čekal je těžký soupeř – Pasos Pardubice. Za Pardubice nastoupily Anežka a Markéta, které s naším týmem v létě hrály na turnaji EMRYT. Věděli jsme tedy, že finále nebude snadné. Úvod zápasu našim hráčkám nevyšel podle představ, ale rychle se vzpamatovaly a v následujících směnách se strhla vyrovnaná bitva. Holky bojovaly s maximálním nasazením, ale tentokrát už to na obrat nestačilo. Finálový zápas skončil prohrou 3 : 6.

I přes tuto porážku si naše žákyně z Finálového turnaje odvážejí zasloužené stříbrné medaile, což je historický milník v této věkové kategorii našeho klubu. Poprvé v historii se žákyním podařilo dosáhnout na medaili a ukázaly, že tvrdá práce a týmový duch přinášejí své ovoce.

Gratulujeme celému týmu, hráčkám i realizačnímu týmu za skvělou sezónu a děkujeme skvělou reprezentaci klubu!

Kompletní výsledky Finálového turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí Finálového turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí Ligy žákyyň na webu ČSA


Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner