Drama až do konce ligy

Přes dramatický závěr letošní sezóny se ženám Severu Brno podařilo 2. ligu žen udržet i pro rok 2025. Rozhodně to však nebylo snadné. Nejsme velký oddíl a týmy máme v celorepublikových soutěžích nejen v dívčí, ale i v chlapecké linii, čímž je naše základna v jednotlivých kategoriích částečně omezena. Navíc ne všechny hráčky odehrály celou sezónu a ne všechny hráčky sezónu dokončily, což až tak úplně nekorespondovalo s motem „Jedna za všechny, všechny za Sever“, s kterým jsme do letošní sezóny šly.

O víkendu 5. – 6. 10. 2024 jsme tedy, po 2 nevydařených ligových víkendech, vyrazily směr Praha do závěrečných bojů o udržení ve 2. lize žen. Počasí nám již od noci moc nepřálo, hřiště Tempa bylo nehratelné a zápasy jsme nakonec odehrály na hřišti Spectrum Praha, čímž bychom ještě jednou chtěli moc poděkovat Honzovi Fuchsovi za operativní nabídku hřiště a za jeho celkovou údržbu během obou zápasů. Tým Tempa "B" posílený o extraligové hráčky, což chápu, jelikož oba týmy měly pro daný víkend stejný cíl – udržet ligu :-), byl pro nás těžším soupeřem než obvykle. Přesto jsme odehrály 2 kvalitní zápasy, kdy Hamr a Terka podaly luxusní výkony na prkně. Ve druhém zápase, kdy jsme před dohrávkou sedmé směny vedly 7 : 4, nám svitla naděje na vítězství, ale na pálce soupeřů se projevila zkušenost extraligových hráček a i druhý zápas nakonec končí, sice těsným, ale vítezstvím Tempa 8 : 7.

Ještě večer nás čekal dvouhodinový přejezd do Příbraze u Ledenic, kde jsme se ubytovaly na „venkovském sídle Šustíků“ :-) Míše a celé jejich rodině bych tímto chtěla moc a moc poděkovat za nabídnuté přístřeší, které bylo milé a velmi útulné.

V neděli nás čekal krátký přejezd do Ledenic, kde jsme ve "Žraločí zátoce" v 10:00 hodin nastoupily do prvního ze zápasů proti Ledenicím "B". Za mě osobně jsme do zápasu daly vše, co v nás bylo. Přesto, že jsme v první směně dostaly 3 body, tlaku soupeřů jsme nepodlehly, od 4. směny jsme průběžně body přidávaly a utkání jsme dovedly do vítězného konce 7 : 6. V posledním zápase sezóny jsme již věděly, že se v lize udržíme, a přesto, že jsme se snažily do něho dát ještě vše, co v nás zbylo, zápas nakonec skončil vítězstvím Ledenic "B". Během utkání nám ani tak nedocházely síly, jako nám docházelo zdraví, kdy uvolněný adrenalin dal průchod všem předešlým zraněním. Tato poslední prohra sezóny však nijak neovlivnila naši radost z toho, že je liga udržena. A v tento moment mě napadá jen jeden výstižný pokřik z mého mládí: "Sláva, sláva, hurá, hurá, nazdáár!"

Velké díky patří TĚM HRÁČKÁM, které to cítily úplně stejně jako já a odjely VŠECHNY ligové víkendy. Bez těchto holek by to nešlo a vlastně by ani nebylo co hrát :-). Děkuji Šnicle, která nás vždy, když to termínově vycházelo, podporovala jako kauč.

Dík patří i Honzovi "Předsedovi", který s námi ten poslední víkend prožil a užil si tak poprvé ženské druholigové dobrodružství a ta "SOVA", kterou si vylosoval, to nebude jen tak NÁHODA!! :-). Další velký dík patří našim šikovným kadetkám Marušce a Elišce, které se své role „druholigových hráček„ během posledního ligového víkendu zhostily s grácií a velkou odvahou.

A pokud se mě někdo zeptá "Co tě to stálo?", tak mohu odpovědět jen výstižnou pod kulturní narážkou z Marvel filmů, kde na stejnou otázku v Endgame odpovídá Thanos: "VŠECHNO!":-) … stálo mě to veškerou energii, čas a i část mého zdraví, ale ničeho nelituji, jelikož já jsem byla již na začátku sezóny rozhodnuta, že do toho dám vše, jako vždy, jelikož to ani nijak jinak neumím. Tak mě to naučili v Technice Brno. Během sezóny jsem překonala i pár "zajímavých pomluv", které je někdy těžké "si nebrat osobně", jak radí "Druhá dohoda starých Toltéků" od mexického spisovatele Miguela Ruize, ale učím se.

Každopádně vše dobře dopadlo, a co bude příští rok, se uvidí. Důležité je, aby VÁS ten sport stále bavil!!

Mějte se všichni krásně a přeji nejen Severu Brno, ale i všem ostatním týmům, aby se na hřištích potkávali jen a jen s milými lidmi :-).

Výsledky a průběžné pořadí 2. ČSL žen na webu ČSA

Autor článku: Jana Sedláčková

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner