Mistrovství ČR v CoachBallu - Bojovali jsme až do konce

Ve dnech 11. až 13. října 2024 proběhlo v Hluboké nad Vltavou Mistrovství ČR v CoachBallu, kterého se zúčastnilo 16 týmů z celé republiky. Naše softballové naděje se postavily proti těžkým soupeřům a odhodlaně bojovaly až do posledního zápasu. Ačkoli výsledky nebyly zcela podle našich představ, náš tým ukázal velkou sílu, zejména v bojovnosti a schopnosti obracet zápasy.

Skupinové zápasy: perfektní start a skvělý obrat

Naši hráči byli nalosováni do skupiny "C", kde se utkali s týmy Beavers Chomutov, Painbusters Most a Pasos Pardubice. Turnaj jsme začali skvěle, když jsme v pátek jednoznačně přehráli Chomutov výsledkem 8 : 0. Tento zápas byl výborným vstupem do turnaje.

Zcela jiný průběh měl druhý páteční zápas proti Painbusters Most. V polovině utkání jsme prohrávali již 0 : 6 a zdálo se, že je rozhodnuto. Náš tým však ukázal, že umí bojovat až do konce. Dobrou ofenzivní hrou jsme se přiblížili na 3 : 6 a následně zápas dramaticky otočili na konečných 7 : 6. Tento skvělý obrat byl vrcholem dne a ukázkou odhodlanosti našich hráčů.

V sobotu nás čekal poslední zápas ve skupině proti Pasos Pardubice. Šlo o velmi vyrovnané utkání, ve kterém jsme si nakonec připsali těsnou výhru 5 : 4, čímž jsme si zajistili první místo ve skupině a postup do čtvrtfinále.

Čtvrtfinále: těžká bitva s budoucím mistrem

Ve čtvrtfinále nás čekal těžký soupeř – Miners Kladno. Utkání bylo vyrovnané a napínavé až do konce. Bohužel, dvě chyby v obraně ve třetí směně nás stály dva doběhy, které se nakonec ukázaly jako rozhodující. Konečný stav 0 : 2 znamenal konec našich nadějí na medaili. Tím větší byla hořkost, když se Kladno nakonec stalo mistrem turnaje. I přesto jsme soupeře pořádně potrápili a ukázali, že umíme hrát na nejvyšší úrovni.

Boje o 5. až 8. místo: těsné porážky a konečné 8. místo

Po čtvrtfinálové prohře jsme v neděli pokračovali v bojích o 5. až 8. místo. Prvním soupeřem byli Joudrs Praha. Ačkoliv jsme v průběhu utkání skóre dotahovali, soupeř si dokázal udržet mírný náskok a utkání skončilo naší porážkou 6 : 8.

V posledním zápase turnaje jsme se utkali o 7. místo s Piranhas Beroun. Zápas byl velmi vyrovnaný a rychlý, bohužel jsme těsně podlehli 4 : 5. To nás posunulo na konečné 8. místo v turnaji.

Mistrovství ČR v CoachBallu přineslo našemu týmu mnoho pozitivních i negativních momentů. Skvěle jsme začali, zvládli otočit zápas proti Mostu a potrápili budoucího mistra Kladno. Klíčovou zkušeností do budoucna je dotahování koncovek zápasů, zvláště ve druhé polovině turnaje, které nás tentokrát stály lepší umístění.

Kompletní výsledky MČR na webu ČSA

Konečné pořadí MČR na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner