Stříbro pro kadety

V sobotu 19.10.2024 se v Hradci Králové uskutečnil odložený Finálový turnaj Ligy kadetů. Odehrání v původním termínu 5.10. - 6.10. v Mostě zhatilo počasí. Oproti původnímu termínu, kde mělo hrát 5 týmů, se do Hradce sjely jen 3 týmy. Medaile tak byla jistá, otázkou jen byla jaká. :-)

Turnaj jsme odstartovali zápasem proti vítězovi divize Jih týmu Tunnellers Radotín. Do zápasu jsme vstoupili s obrovskou energií a v první směně jsme soupeři utekli o 6 bodů, což nám dalo výraznou psychickou výhodu. Ve druhé směně jsme přidali další bod, ale poté už naše útoky bohužel přestaly být tak efektivní.

Radotínský tým naopak začal zvyšovat tlak a postupně ukrajoval z našeho náskoku. V dohrávce se skóre snížilo na 7 : 5, což vyvolalo napětí, ale naši hráči dokázali udržet pevné nervy a cenné vítězství uhájili. Konečný stav 7 : 5 nás posunul do boje o zlato. Radotín i svůj první zápas prohrál s Hradcem.

Ve finálovém zápase jsme se postavili domácímu týmu Falcons Hradec Králové, se kterým jsme hráli v naší divizi. Atmosféra byla napjatá, neboť vítěz tohoto zápasu si odnesl zlaté medaile. Od začátku jsme drželi krok a naši hráči předváděli výbornou hru. Až do začátku čtvrté směny se nám dařilo držet soupeře na uzdě, ale poté přišla série nešťastných chyb, kterých Falcons dokázali maximálně využít.

Postupně přidávali body, zatímco naše ofenziva bohužel zůstala bez odpovědi. Konečný výsledek 0 : 7 znamenal, že zlaté medaile zůstaly v Hradci Králové a my jsme si odváželi cenné stříbro. Na závěr poděkování kadetkám a žákům, kteří vypomohli kadetům.

Kompletní výsledky Finálového turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí Finálového turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí Ligy kadetů na webu ČSA

FOTOGALERIE


Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner