Výborný začátek coachballistů

Jako poslední zahájili svoji celostátní soutěž naši coachballisté. Svůj první turnaj odehráli na státní svátek v pondělí 1.5. v Ostravě v areálu Arrows. Celkem se prvního turnaje zúčastnilo 7 týmů rozdělených do dvou skupin.

V naší skupině "B" jsme se potkali se Snails Kunovice "A" a Locos Břeclav. Prní zápas proti Šnekům byl od první minuty velmi vyrovaný. Zvláště v obraně se oběma týmům dařilo zastavovat pálkaře. Před dohrávkou utkání jsme vedli těstně 5 : 4. Bohužel jsme udělali ke konci zápasu několik chyb v poli a prohráli jsme těsně 5 : 6. Pokud jsme chtěli zasáhnout do bojů o medaile, museli jsme ve druhém duelu ve skupině porazit Locos Břeclav. I toto utkání bylo vyrovnané. Chvíli vedla Břeclav, pak zase my. Přetahováná o každý po celý zápas. Nakonec jsme měli více štěstí my a vyhráli 9 : 8. Do semifinále jsme postoupili ze druhého místa. Pokud jsme chtěli uspět v semifinále, museli zabrat více na pálce v běhu po metách.

V semifinále jsme potkali vítěze skupiny "A" Hit Opavu. Už při nástupu byl vidět výškový rozdíl. Hráči Opavy byly v průměru o hlavu vyšší. Nelekli jsme se. Úvodní dvě směny byly hodně, hodně vyrovnané. Pak jsme se ale rozpálili a pochopili, že hrajeme pálkovací hru. Rovněž se zlepšil běh po metách. A byla z toho výhra 9 : 4 a postup do finále. Zde jsme se opět potkali s Kunovicemi, které nás v základní části porazily, a do finále se dostaly přes Blansko. Úvod zápasu se nám moc nepovedl. Pár zbytečných chyb soupeři využili ke skórování. Od třetí směny se nám začalo dařit. Obrana bezchybná, pálka z každým nadhozem šla nahoru. Všichni naši hráči pálili jak urvaní z řetězu. Před dohrávkou zápasu vedeme 11 : 4 a trenéři už ví, že zlato je doma.... Hráčům ale nic neříkáme.... Rychlé tři auty ukončují utkání. Z prvního turnaje si odvážíme 1. místo. Letos je naše divize hodně vyrovnaná a mezi prvním a posledním celkem jsou velmi malé rozdíly. Čekají nás náročná utkání.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí CoachBallové ligy na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner