Juniorky poprvé na lize

Rozpis OPĚT nezklamal a tak do prvního utkání dne, jako každý předešlý rok, nastupujeme proti našemu odvěkému rivalovi týmu Snails Kunovice. Na prkno se staví Zuzka, která zápas drží do 5. směny, kdy se soupeř již tzv. "načasoval" a po sérií 3 hitů ji na prkně střídá Eliška H. Naše sestava je omlazena o kadetky, které se rozhodně v zápase nikterak "neztratily".

Jak ke hře v poli, tak ke hře v útoku se postavily čelem a zaznamenaly své první zahrané auty i odpaly v lize juniorek!! Přes veškeré naše úsilí však zápas končí výhrou Kunovic v tiebreaku 7 : 10. Ve druhém zápase proti týmu Olympia Blansko se náš útok na pálce rozjíždí již v první směně. Pak však na 3 směny usínáme jako Šípkové Růženky a z hlubokého nepálícího snu se probouzíme až ve směně poslední, kdy dovážíme 6 bodů, což však nakonec na soupeřky nestačí a zápas prohráváme těsně 6 : 7. Příště musíme ubrat na drobných chybičkách v obraně, které nás stály minimálně 3 body ve prospěch soupeře a pak nám ve vítězství již nebude nic bránit :-). Hitařkami prvního dne se stávají Terezka D., která dosáhla pálkařského průměru 0,714, přičemž zaznamenala i 2 trojmetové odpaly a Bea, která dosáhla pálkařského průměru 0,600, kdy dobře umístěnými odpaly do vnitřního pole a rychlým během na 1.metu nedala polařkám šanci ji vyautovat. Krásný, silný dvoumetový odpal si "vystřihla" i Eliška W. a Moňa, která ještě přidala dva dlouhé SF odpaly do zadního pole.

V neděli nás nejdříve čekaly soupeřky z Pardubic. Celou dobu je na uzdě z prkna držela Eliška Houdková a umožnila Pardubicím skórovat jen jednou. Nám se naopak zadařilo dovézt hned bodů 14 a zápas vyhráváme 14 : 1. Přes nelehké časování na soupeřův nadhoz, kdy HB a BB střídaly sporadické striky, se nám: zadařilo i pár pěkných odpalů – jmenovitě: Gabča, Eliška W., Bea, Terka D., Lucka, Maruška, Zuzka a Koci. Do posledního utkání nejen dne, ale i celého turnaje nastupujeme se zpožděním a navíc za nepřetržitého deštíku. Odehrát celé utkání stálo všechny hráčky všechny síly, za což mají náš obdiv. Hned 4 pálkařky dosahují "magického" pálkařského průměru 1000 !! (Terka D, Eliška W., Gábinka a Eliška H.) Další silné odpaly měly i Anežka a Maruška. Dalo by se říci, že tento zápas byla taková "HITOVÁ PŘESTŘELKA" na obou stranách, která nakonec vyšla lépe pro Panthers, které vítězí těsně 10 : 11.
DÁLE, kdo se v zápasech rovněž velmi slušně zapojil do hry byla Julča, náš kečr benjamínek. Odchytala hned 2 zápasy a to velmi dobře, na to, že na tomto postu hrála poprvé!! … dále pak Violka, a to jak na pálce, tak i v zadním poli, Terezka S. podala velmi neohrožený výkon na druhé metě a Líza chytla v zadním poli dva krásné lufty. Přesto, že z Kunovic dovážíme jen jedno vítězství, JÁ osobně a doufám, že i všechny hráčky se cítí být ve svém srdci VÍTĚZKY, jelikož každá na hřišti nechala kus svého SRDCE PRO TÝM !!.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy juniorek na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Jana Sedláčková

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner