Zbytečné chyby a slabá pálka

Druhé kolo Ligy kadetů divize východ se uskutečnilo o víkendu 13.5. - 14.5.2023 na hřišti Falcons Hradec Králové. Do Hradce se opět sjelo pět týmů, takže se hrálo systémem každý s každým. My jsme přijeli na turnaj oslabeni o několik klíčových hráčů.

Úvodní zápas jsme zahájili proti Joudrs Praha. Od začátku se nám moc nedařilo prosadit na pálce. V obraně jsme to jakž takž drželi. Hlavně díky Vojtovi P. na prkně. Sice se nám dařilo po celý zápas mít bodový náskok, ale naše hra nebyla moc přesvědčivá. Po výměně soupeřova nadhazovače jsme přestali i pálit. Naštěstí se nám podařilo udržet odstup a vyhrát 9 : 5. V moravském derby jsme nastoupili proti Snails Kunovice. Kunovice nás jako jediné porazily na prvním turnaji. A tak jsme jim chtěli prohru oplatit. Utkání bylo v první polovině hodně vyrovnané. Sice jsme ještě napálili, tak jak bychom chtěli, ale bylo to lepší než v prvním sobotním duelu. Ke konci utkání nám Snails bodově odskočili, ale my jsme dokázali v závěru pořádně zabrat a stahovat náskok. Ale bohužel to nevyšlo. Kunovice vyhrály 5 : 7. Odjíždíme směr kemp, kde nás čeká trochu nemilé překvapení…. metalový koncert do dvou do rána… Nadšený mohl být možná jen Lukin Z. :-)

V neděli naštěstí hrajeme až po obědě. Nastupujeme proti domácím Falcons. Od začátku se nám bohužel nedaří pálit na soupeřova nadhazovače. A to ani našim zkušeným pálkařům. My naopak děláme několik zbytečných chyb v obraně. Hradec nám tak oplatil vysokou porážku z prvního turnaje a vyhrál 0 : 6. Poslední zápas na turnaji hrajeme proti Pasos Pardubice. Soupeřům dojeli na poslední utkání posily, kadeti, kteří nastupují ve 2. lize mužů. Na prkno se proti nám postavil reprezentační nadhazovač. Ale kupodivu jsme všichni pálili. Zajímavé…. Ale na druhou stranu jsme udělali tolik zbytečných chyb v poli, že jsme už neměli šanci bodový náskok dorovnat. Zbytečně prohráváme 6 : 12. Z druhého kola si odvážíme až 4. místo. Na další turnaji budeme muset více zabojovat a máknout. Hlavně nedělat zbytečné chyby v obraně.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy kadetů na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner