Ženy Severu ve 2. ČSL žen – dvě prohry, DVĚ VÝHRY !!

O víkendu 20. – 21. 5. 2023 jsme se s týmem žen opět zapojily do 2. ČSL žen. Na domácím hřišti nás nejdříve v sobotu čekal tým Tempa Praha "B" a v neděli pak Čechie Praha.

První sobotní zápas by se dal definovat jako „souboj nadhazovaček“. Od prvního momentu bylo jasné, že oba týmy do utkání nasadily to nejlepší. Hamr uštědřila soupeřkám celkem 9 x SO a nadhazovačka soupeřů nám celkem 11 x SO, ALE přesto všechno se nám zápas daří v dohrávce 7. směny vyhrát 4 : 3. Ve druhém utkání náš pálkařský potenciál, oproti prvnímu, tak nějak uvadá. Sice hned v první směně dovážíme 3 body, ale jsou to zároveň i naše poslední body daného dne. Většina našich odpalů končí ve vnitřním poli, soupeř nás bezchybnou hrou autuje na 1. metě a zápas končí vítězstvím Tempa 3 : 13 v 7. směně.

V neděli se na hřišti setkávám se „svými“ protihráčkami z první ligy ještě z dob, kdy jsem hrála za Techniku Brno!! … moc milé setkání po více jak 20-ti letech !! U týmu Čechie je vidět, že si holky přišly hru užít a že je softball stále baví. Až do 5. směny držíme se soupeřkami krok, kdy je stav utkání velmi vyrovnaný 4 : 5. V 6. směně však po sérii hitů soupeřky náskok zvyšují a zápas končí 6 : 13 v jejich prospěch. Pěkné odpaly v tomto zápase měly: Gabča, Sedlajda, Hamr a dvoumetrové odpaly si vystřihly Terka se Stejsi. Přesto, že jsme první utkání dne prohrály, tak cítíme, že to můžeme rozhodně v tom druhém na pálce rozjet !! … a tak se taky stane … sérií hitů dovážíme nakonec celkem 7 bodů a závěrečný zápas dne VYHRÁVÁME 7 : 5, k čemuž pomohla i naše téměř bezchybná obrana ve vnitřním poli a navíc zadní pole, toho dne, chytalo na 110 % a OBĚMA RUKAMA !!

Shrnuto, podtrženo si JÁ osobně myslím, že se víkend vydařil :-) … zapracovat musíme na vytrvalosti (= kondici) a na nepodléhání vnějším vlivům, jako je například teploučké počasíčko, prostě se musíme naučit NEFŇUKAT a MAKAT !!

     Výsledky a průběžné pořadí 2. ČSL žen na webu ČSA

     FOTOGALÉRIE

Autor článku: Jana Sedláčková

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner