Zbytečné chyby

Třetí kolo Ligy žáků divize Východ se uskutěčnilo v Pardubicích v Krtkově aréně o posledním květnovém víkendu. Tradičně se sjelo 5 týmů, které sehrály základní skupinu a následně boje o konečné umístění.

Na turnaj jsme vyrazili opět v oslabené sestavě. Asi už prokletí tohoto roku a nebude nám dáno odjet na turnaj v nejsilnější sestavě. Úvodní zápas jsme odehráli proti Joudrs Praha. Po mírně rozpačitém začátku jsme se v druhé polovině zápasu probrali na pálce a začali stahovat body. V obraně jsme rovněž hráli dobře. Nad Joudrs jsme vyhráli 7 : 0. To druhý sobotní zápas proti domácím Pasos Pardubice měl úplně jiný průběh. Přestali jsme úplně pálit, a to doslova. K tomu se přidaly úplně zbytečné chyby v poli a výsledkem toho všeho byla vysoká prohra 2 : 14. To nás v neděli hodně mrzelo. Poslední utkání v sobotu jsme hráli proti favoritu soutěže Tempu Praha. Tempo se v úvodu utkání dostalo do mírného vedení. Ale my jsme zabojovali na pálce a dostali se do vedení. Před dohrávkou zápasu jsme vedli 6 : 4. Už to vypadalo, že vítězství udržíme. Trochu nás rozhodil těsný "save" na první metě a za stavu 6 : 5 jsme udělali dvě zbytečné chyby, které nás stály vítězství. Prohráli jsme 6 : 8.

V neděli jsme dohrávali poslední zápas ve skupině v moravském derby proti Snails Kunovice. A dařilo se nám nadmíru dobře. Zvláště na pálce. Naši nadhazovači drželi Šneky na uzdě. A byla z toho výhra 10 : 1. v této chvíli to vypadalo, že budeme určitě hrát zápas o 3. místo. Ale utkání mezi Snails a Pasos vyhráli Kunovice a byla zde naděje díky kolečku hrát ve finále. Bohužel to nevyšlo... V sobotu jsme dostali moc bodů od Pardubic. V utkání o 3. místo tak opět nastupujeme proti Snails. A byl to úplně jiný zápas než dopoledne. Pálka nám spala až do třetí směny. V obraně neskutečné množství chyb, korunováno devíti nechyceními strike-outy. Můžeme mít jednoho z nejlepších nadhazovačů v soutěži, ale pokud to nechytneme, tak se může snažit sebevíce a je to k ničemu. V závěru sice stahujeme skóre na konečných 9 : 11, ale na výhru to nestačilo. Z Pardubic si vedle perníku odvážíme i bramborovou medaili.

Co ukázal tento turnaj? Část hráčů se prostě veze ve vlaku, který táhnou pouze 4 hráči. Je na první pohled vidět, kdo na tréninky chodí a kdo na nich maká. Nepočítám holky, protože ty nám velmi pomohli a hrály dobře. Měli bychom si šáhnout do svědomí a začít chodit pravidelně na tréninky a makat na nich a ne jen diskutovat.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy žáků na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner