Kadeti zahájili sezónu tradičně na Vánočním turnaji v Břeclavi

Již tradičně zahajujeme s kadety novou sezónu na Vánočním turnaji v Břeclavi, který je součástí Moravské ligy kadetů. Letošního ročníku se zúčastnily pouze tři týmy. Vedle nás to byly týmy Locos Břeclav "A" a "B". Menší počet týmů na druhou stranu umožnil odehrát plnohodnotné zápasy.

Do prvního duelu jsme nastoupili proti "A" Břeclavi. Na začátku zápasu jsme se trápili na pálce. Břeclavský nadhazovač nás držel na uzdě. Naopak v dohrávce první směny se podařilo soupeřům dvakrát skórovat. Ve třetí směně se nám podařilo zabojovat na pálce a vyrovnat stav na 2 : 2. Čtvrtá a pátá směna byla soubojem nadhazovačů. Většina startů na pálce končila strike-outem. V páté směně se nám podařila chytnout krádež na třetí metě. V šesté směně se po naší malé chybě podařilo soupeřům doběhnout na domácí metu. My jsme se ale nevzdali a hned v úvodu sedmé směny vyrovnáváme skóre na 3 : 3. A tento výsledek byl i konečný po dohrávce sedmé směny. Celkově šlo o velmi vyrovnaný a pěkný zápas z obou stran.
To druhý zápas proti Béčku měl úplně jiný průběh. Ze začátku jsme se trochu trápili v obraně. Naštěstí na pálce se nám dařilo a po první směně byl stav utkání 6 : 2 pro nás Druhá směna měla podobný průběh. Naše hra v obraně byla trochu ospalá. Naopak na pálce se nám dařilo. V polovině utkání jsme se probrali i v obraně. V útoku se nám stále dařilo a postupně jsme navyšovali bodový zisk. Po dohrávce páté směny vítězíme rozdílem 19 : 6. I když jsme tento zápas vysoko vyhráli, tak lépe jsme hráli v prvním utkání proti A-týmu.
Pozitivním zjištění je, že máme dostatek nadhazovačů, které můžeme točit. Na čem musíme ale zapracovat je pálka. Tam máme velké rezervy.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner