Žákyně na domácím turnaji

Sobota 3. a neděle 4. 6. patřilo domácí hřiště Pod Plachtami žákyním. Pořádali jsme další kolo ligy dívek do 13 let. Na sobotu má trenérské duo posilu v podobě Gabči z našeho Áčka žen. Gába je nadhazovací oporou žen i juniorek, takže logicky dostala na povel všechny hráčky na prkně a mentorským přístupem je provázela celý den.

V 10 hodin jsme nastoupili do brněnského duelu s CATS. Na prkně startuje Verunka a chytá Johy. Kočky zaútočili hned v úvodu a získávají 1. bod. Severky se nezalekly a Sonya s Verčou také dobíhají a nabíráme drobný náskok. V další směně se opět bodově prosazují Verča i Sonya a také Johy a Amálka. Po druhém inningu tedy vedeme již 6:1. Úspěšnou pálkařkou zápasu je Sonya, která stahuje doběh ve všech 3 směnách. Zbytek zápasu již máme plně pod kontrolou a vyhráváme 12 : 2. Do dalšího boje nastupujeme proti Locos Břeclav. Nadhazuje Lenka a catcheruje Vanda. Břeclavské holky se lepší zápas od zápasu, ale ani tentokrát to na Severky nestačí. V 1. směně stahujeme maximální počet 6 bodů po doběhu Káji, Johy, Verči, Vandy, Lenky i Stelly. Sobotní program končíme druhou výhrou 13 : 6. Rozpis k nám byl milostivý a tak si odpoledne užíváme společnou grilovačku.

Nedělní část zahajujeme proti Snails Kunovice. Šnečci jsou na toto herní kolo poněkud v oslabení bez plného nasazení opor starších holek. Bohužel se nám těsně před zahájením utkání zranila Vanda a do zápasu tak nenastoupila. Také bolavé rameno Emy nás omezuje v jejím nasazení. Holky jsou po ránu ještě nějaké neprobuzené a v dramatickém boji prohráváme těsně 4 : 5. Závěrečné utkání víkendu nás čekalo od 14:30 proti Olympii Blansko. Je evidentní, že v Olympii se utvořila skupinka silných hráček a navíc doplnili o klučičí posilu. Verči tentokrát strajky nelétají ideálně. Proti našim je blanenském prkně „naše“ Terka V. a svižným nadhozem naše pálkařky notně potrápila. Celý zápas nejsme schopni srovnat tempo soupeře a Olympia zaslouženě poráží Severky 8 : 4.

Celkově se holky na turnaji umísťují na 2. příčce a díky zisku bodů se vyhouply na 1. pozici v ligové tabulce. Všichni bychom chtěli vedoucí postavení udržet a na podzim hrát finálový turnaj o celkový titul.

Domácí turnaj by nebyl realizovatelný bez podpory rodičů a přátel klubu. Souběhem hry ostatních kategorií se nám také velmi špatně shánějí na takový víkend rozhodčí. K běžným herním povinnostem se přidávají navíc ještě ty organizátorské a to po celou dobu turnaje, tedy i v zápasech ve kterých přímo nehraje naše družstvo. Sever patří dlouhodobě k precizním pořadatelům a na vysoké kvalitě připravenosti našeho hřiště si zakládáme a rádi pak slýcháme slova chvály od soupeřů i funkcionářů asociace. Některé činnosti se tedy sice zdají jako nadbytečné, ale na hřišti v Novém Lískovci prostě držíme top kvalitu. Poděkování tedy směřuje také na všechny, kteří se uvolnili a pomáhali: Honzík, Liborek, Maruška, Vojta a Ondra z Locos za pískání. Zdeňka za ředitelování a neprodlenou aktualizaci výsledků na webu softball.cz. Petr, Mája a Martina za přípravu a vedení bufetu. Lubka za průběžný i závěrečný úklid šaten a sociálek a krásné fotky. Terka za sekání trávy. Ondrc a Milan za homerunový plot a lajnování. Viktor, Romana, Mischa, Kuba za úpravu hřiště. Honzík za poctivé počítání bodů. Gába za pitching coaching. Všem, kteří spolupracovali děkujeme. Nebojte se přiložit pomocnou ruku i příště, je to velká pomoc hráčům, kteří se nemusí soustředit na věci mimo vlastní sportovní výkon. Během příprav hřiště jsme zaznamenali milou novinku, holky se učí s lajnovačkou.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy žákyň na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Jan Slavík

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner