Doma bronzové

O víkendu 17. – 18. 6. 2023 jsme se s týmem juniorek zúčastnily, na našem domácím hřišti v areálu Pod Plachtami, 4. kola Ligy Juniorek – divize východ, a hned v úvodu je radno dodat, že velice úspěšně!! První utkání víkendu nám sice až tak úplně nevychází, ALE pak jsme již byly jako nezastavitelný VLAK!!

Proti týmu Blanska, se v prvním zápase, tak nějak trošku trápíme, máme jakoby svázané ruce a děláme spoustu chybiček v obraně, které nás stojí spoustu bodů ve prospěch soupeřek, navíc odpálit hity se daří jen prvním 4 pálkařkám (Bee, Elišce W., Elišce H. a Terce D.), zbytek lineupu „mlčí“, až na Lízu, která se dostává na metu

a navíc dováží náš jediný čestný bod v zápase. Tým Blanska nakonec vítězí 1 : 9.

Do druhého zápasu dne nastupujeme proti týmu z Pardubic. Od soupeřova nadhozu moc striků do zóny nepadá, ale i tak se snažíme mety nevystávat a po chvíli již údolím Kamenného vrchu zní pálky SEVERU. Máme tu hned 3 trojmetové odpaly: Eliška W., Terka D., Julča M. ; dvoumeťák si vystřihly Lucka H., Eliška H. a pěkné silné jednometové odpaly měly: Gábinka a Maruška O. Ostatní „seveřanky“ určitě rovněž chtěly vyslat odpal směr pole, ale žádný strike jim nebyl tentokrát nabídnut .. :), a to ani Terezce S., která se ze všech svých 5 startů na pálce dostává vždy na metu. Zápas končí naším vítězstvím ve 3. směně výsledkem 27 : 4.

Druhý den nastupujeme v 11:00 hodin proti týmu Trnavy. Na nadhazovací prkno se staví odhodlaná Terka D. a bylo dobré, že jí odhodlání vydrželo po celý zápas, jelikož v obraně jsme udělaly celkem 6 zásadních errorů ve vnitřním poli, což nás, ale nezastavilo v našem týmovém odhodlání zvítězit. Sérií hitů a pěkně umístěných ulívek, z nichž velmi vydařenou měla i Anežka, přivádíme zápas do vítězného konce 9 : 7. Za zmínku stojí i moc pěkně zahraný dvojaut, kdy nadhoz hází odpálený míč na 1 metu a ta pak následně, ve spolupráci s Koci autuje u třetí mety běžce, který se o tuto metu pokoušel.

V tomto momentu máme na svém kontě 2 výhry a jednu prohru a společně s Blanskem a Trnavou se dostáváme do tzv. „čertova kolečka“, kde se počítají body proti a osud tomu asi chtěl, abychom postupem do finále nezpychly a dva body proti nám na tento postup tzv. přebývají !!

Do našeho posledního zápasu v turnaji se tedy opět stavíme proti týmu Pardubic a bojujeme o třetí místo. V první obraně dáváme ještě soupeřkám lehkou naději na případné vítězství, kdy nám dováží celkem 5 bodů, ALE naštěstí v tom, že CHCEME VYHRÁT, a to nejen kvůli sobě samým, ale I KVŮLI ODDÍLU, který V TENTO DEN SLAVÍ 30. LET OD SVÉHO ZALOŽENÍ !! … jsme měly docela jasno. Gábinka od druhé směny z prkna zcela zastavila pálkařský tlak soupeřek, hrajeme jisté auty ve vnitřním poli a zápas ukončuje luxusně chyceným linedrivem na 3. metě Terezka H. Soupeřkám po sérii hitů, kdy svůj bod si dováží i Violka, vítězíme ve 4. směně o rozdíl 16 : 6 a VYHRÁVÁME 3. místo!!

Po celý víkend předvádí na první metě „neuvěřitelné výkony“ Maruška Ondrášková, kterou holky svými nepřesnými příhozy ani trošku nešetří, a tak se z Marušky stává náš „MISTR FANTASTIC“ (z filmu od DC – „Fantastická čtyřka“) … Maruška mění tvar dle potřeby, přesně jako ON!! J … někdy to vypadá, že i splyne s povrchem hřiště!

SHRNUTO, PODRŽENO – 1 prohra, 3 VÝHRY !!

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy juniorek na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Jana Sedláčková

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner