Postup do semifinále byl blízko

Od pátku 23.6. do neděle 25.6.2023 proběh Open Pohárů kadetů. Letošní pohár se konal po roční pauze, když v loni se pro nezájem týmů nekonal. Před turnajem jsme se dostatečně posílili třemi pick-up hráči. Z hradeckých Falcons nás posílil Vojta Obršál a z Locos Břeclav duo reprezentantů - David Havlíček a Ondra Hnátek.

V pátek ráno jsme se brzy ráno vydali vlakem směr Jihlava. Kupodivu, vlaky jely na čas. :-) První zápas ve skupině hrajeme proti Radotínu. Začátek se nám vůbec nepovedl. Hned v první směně dostáváme 4 body. Pravda, naše rozjezdy jsou vždycky pomalé. Naštěstí jsme se už v dohrávce první směny probrali. Od druhé směny hrajeme velmi dobře v obraně. Neděláme žádné chyby. Naše pálka jde s každou směnou nahoru. Postupně přidáváme body, až nakonec vítězíme rozdílem ve 4. směně 16 : 4. Trochu záhadou mi bylo, proč nám rozhodčí pískl 3x oprávněně nesprávný nadhoz za to, že náš nadhazovač nebyl 2 sekundy v klidu, ale soupeřovi ne. Soupeřův nadhazovač nebyl někdy ani sekundu v klidu. Do druhého pátečního utkání nastupujeme v moravském derby proti Snails Kunovice. Šneky dobře známe z ligy a očekávali jsme celkem těžkou bitvu. Nenechali jsme nic náhodě. Již od druhé směny bylo vidět, že se nám více daří. Zvláště v obraně hrajeme bezchybný softball. Rovněž v útoku se nám daří. V tomto utkání jsme zaznamenali i dva homeruny. Nejdříve to za plot posílá Lukin Zdražílek a následně Ondra Hnátek. Zápas končí opět rozdílem ve čtvrté směně 12 : 0.

Sobotu zahajujeme proti favoritovi poháru Joudrs Praha. Do utkání stavíme experimentální sestavu. Víme, že vyhrát nad tímto soupeřem je těžké. Čekáme, že dostaneme nařezáno, ale nebylo tomu tak. Ve třetí směně za stavu 4 : 7 pro Joudrs mění soupeř nadhazovače. Nasazuje na nás svoji jedničku. Až teprve on zastavuje náš útok. Škoda, že jsme neudrželi příznivý stav. Joudrs nakonec vyhráli 4 : 16. Odpoledne nastupujeme proti Pasos Pardubice. Vítěz zápasu postupuje do semifinále, poražený jde do bojů o 5. místo. Od první minuty jde o velmi vyrovnané utkání. V první směně sice uděláme malou chybu, kterou Pardubice využijí. Ale pak už je hra bezchybná. Vojta Poláček nadhazuje skvěle i přes zdravotní problémy. Před dohrávkou 6. směny je stav 0 : 3 pro Pasos. Ale agresivním útokem srovnáváme na 3 : 3 a jde se do tie-breaku. Pardubice dávají jeden bod. Nám se podaří dostat běžce na 3. metu. Bohužel už ne domů. Ve vynikajícím utkání prohráváme těsně 3 : 4. Škoda, byl to opravdu pěkný zápas. Pasos nakonec celý pohár vyhráli.

V závěrečný den nás čekají boje o 5. místo. Nejdříve nastupujeme proti Joudrs Praha "B". I tento tým známe z ligy a víme, že nás dokážou vždy pěkně potrápit. Ne jinak tomu bylo v tomto zápase. V obraně uděláme několik zbytečných chyb. Na pálce trochu spíme... pravda je neděle dopoledne.... :-) Naštěstí jsme se v druhé polovině utkání probrali. Chyby v poli zmizely. Pálka se o něco zlepšila. Utkání jsme vyhráli 5 : 2. Čeká nás tak boj o konečné 5. místo. V něm nastupujeme překvapivě proti Tempu Praha. Tempo jsme před turnajem spíše viděli v TOP 4. Šlo o velmi pěkný zápas od prvním minuty. Bylo vidět, že oba týmy chtějí vyhrát. Vedení se nejdříve ujímá Tempo. My následně srovnáváme. Na prkně je opět Vojta Poláček a drží soupeřovi nadhazovače na uzdě. V páté směně zvyšujeme svůj náskok na 4 : 2. V šesté směně jde na nadhoz Vojta Obršál. A daří se mu. Ke konci směny sice soupeř trochu zahrozí, ale konečný těsný výsledek 4 : 3 jsme udrželi. Z Poháru si tak odvážíme 5. místo.

Celkově musím naše výkony hodnotit velmi dobře. Všichni hráli skvěle, nedělali jsme zbytečné chyby. Ano v zápase s Pardubicemi nám chybělo trochu štěstíčka. :-) Kdybychom takto hráli i v Lize, tak boje o medaile by se nám přiblížily. Na závěr bych chtěl poděkovat našim posilám z Hradce a Břeclavi.

Kompletní výsledky Poháru na webu ČSA

Konečné pořadí Poháru kadetů na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner