Zahraniční mise juniorek

O víkendu 26. – 27.7. 2023 jsme se s juniorkami SK Sever Brno vydaly až za hranice České republiky do Trnavy na Slovensko, kde jsme se zúčastnily 5. kola Ligy juniorek – divize Východ.

První bitvu dne jsme svedly s týmem Snails Kunovice. Náš útok byl zcela nevýrazný a k tomu pár chybek v poli a ejhle zápas končí v páté směně vítězstvím Kunovic 9:2. Za zmínku stojí jen dílčí výkony, jako např. soustředěné nadhozy Terky D., které se ty nejtěžší pálkařky daří tzv. udržet na uzdě a dále pak náš jediný hit, který odpálila Julča !! Do druhého utkání to již vypadá, že nastupuje s větším odhodláním alespoň na pálce. Pěkné odpaly pálí Eliška W., Terka D. a dva moc pěkně uběhnuté slapy si dává Terka S. ALE bohužel to opět na soupeře nestačí, a to přes to, že Gabča H. moc pěkně nadhazuje !! … našich 7 ERORŮ v obraně se NEODPOUŠTÍ!!… soupeřkám tak dáváme možnost skórovat na naše chyby a zápas končí vítězstvím Pardubic 6 : 7.

Po perném slunečném dni pak nastává nezapomenutelná „TRNAVSKÁ NOC“ – aneb „TA NOC“, kdyse téměř nikdo nevyspal !! :) … ta NOC, kdy polští turisti byli neklidní !! … ta NOC, na docela pěkném Internátu Miloše Uhra na ulici Jána Bottu, se stala, alespoň tedy pro některé, NOČNÍ MŮROU !!:o)… nekontrolovatelný zájezd polských turistů, který se rozhodl, že nám bude celou noc předvádět hlasitou hudbu asvé pěvecké umění, byl na zabití. Nepomohl ani můj ŘEV, kterým jsem polské turisty zahrnula, jak v českém, tak i v anglickém jazyce v 02:30 na pokoji v prvním patře. Celé řádění pak až ukončil příjezd policejní hlídky v 04:30, kdy celý internát KONEČNĚ UTICHL.

Druhý den, lehce nevyspané, ale odhodlané se stavíme v 09:00 proti domácímu týmu Trnava Panthers. Zápas téměř celý odházela Terka D., která ze 14 autů soupeřkám uštědřuje hned 7 x SO, ale obrana náš tým, sérií drobných chybek, dostává pod tlak soupeřových odpalů a zápas končí vítězstvím soupeřek. Přesto se nám podařilo pár pěkných odpalů (Bea, Eliška W., Terka D., Maruška, Terka S.) a „BB“ královnou zápasu se stala Koci. Náš poslední zápas turnaje je zápas o 3. místo. Protentokrát, a to i přes lehké zaváhání v 1. směně, kdy nám soupeř dává 5 bodů, již nenecháváme NIC náhodě a sérií „MNOHA“ odpalů souboj s Pardubicemi o 3. místo vyhráváme 18 : 7. Z prkna vše jistila Gabča H., kterou protentokrát obrana podpořila a tak se naše soupeřky neměly možnost po metách moc rozlétnout … :) Naopak naše pálkařky po metách létají jako vítr. Příkladem je Maruška, která si vystřihla hned 2 trojmetové odpaly.

HOLKY „juniorko-kadetky“ PONAUČME SE Z KAŽDÉ CHYBY … a uvědomme si, že „ERRARE HUMANUM EST, …“ – „CHYBOVAT JE LIDSKÉ, …“, jak to řekl již ve 4. století před naším letopočtem jeden moudrý římský filozof Lucius Annaeus Seneca … a JÁ dodávám: „…ale důležité je se ze svých chyb ponaučit a uvědomit si, jak to příště udělat LÉPE !! … jak na tom hřišti z toho vašeho „modrého srdíčka severu“ nechat o něco více!!“

PODĚKOVÁNÍ: tatínkovi Milanovi Vodičkovi za pomoc při organizačních věcech!!

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy juniorek na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Jana Sedláčková

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner