Začali jsme s hřištěm pod vodou

O víkendu 26.8. - 27.8.2023 jsme na domácím hřišti pořádali čtvrté kolo Ligy kadetů, divize Východ. Opět se turnaje zúčastnilo všech 5 týmů, a to bylo zárukou kvalitního softballu. Naše divize je velmi vyrovnaná a herní rozdíly mezi prvním a posledním v tabulce jsou minimální. Ale počasí nám nepřálo.... I když předpověď počasí hlásila, že by nemělo pršie, tak 20 minut před prvním zápasem přišla docela slušná průtrž.

Hřiště bylo během půl hodiny celé pod vodou. Už to vypadalo, že asi ani v sobotu nebude hrát. Ale během hodiny se podařilo hřiště vysušit a dát do provozuschopného stavu. Děkujeme Kunovicím za pomoc s vysoušením.

První utkání, s hodinovým zpožděním, jsme odehráli proti Šnekům. A celé utkání bylo velmi vyrovnané. Bohužel se nám v závěru přestalo dařit a Kunovice vyhrály těsně 3 : 2. Sen o postupu do finálového turnaje se začal rozplývat. K postupu jsme potřebovali vyhrát náš turnaj i turnaj v Pardubicích. Druhé sobotní utkání jsme začali trochu rozpačitě. Joudrs Praha do toho šli naplno a utkání bylo v první polovině vyrovnané. Pak jsme se naštěstí probrali v útoku a dovedli zápas do vítězného konce 8 : 1.

V neděli jsme opět začali po nočním dešti vysušováním hřiště. Po úspěšném vysušení jsme nastoupili proti Hradci Králové. A na to, že to byl náš první ranní zápas, jsme nehráli vůbec špatně. Pálka dobrá, pole výborné a je z toho výhra 9 : 2. Jak snadné. Za to poslední zápas na turnaji proti favoritovi Pasos Pardubice se nám vůbec nepovedl. Nebyli jsme schopni se prosadit na soupeřova nadhazovače. A v obraně jsme udělali několik zbytečných chyb. Prohráli jsme vysoko 1 : 13. Z domácího turnaje tak máme 3. místo.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy kadetů na webu ČSA

FOTOGALÉRIE


Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner