Dobrý víkend, ale nestačilo to....

O víkendu 2. – 3. 9.2023 jsme s ženami vyrazily na poslední kolo základní části 2. ČSL žen do Lobkovic a do Prahy.

V sobotu jsme se v utkali s týmem Čechie Praha. Tyto „dámy“, proti kterým jsem hrávala ještě když jsem byla „mladá“, tehdy to bylo za tým Technika Brno, mají neuvěřitelnou a neutuchající chuť do hry. Sérií nezadržitelných hitů nám postupně dováží 10 bodů a vítězí v páté směně 2 : 10. Jejich útok se podařilo zastavit až Terce D. ve druhém zápasu dne, po té co vystřídala Gabču na nadhozu na konci 1. směny po sérii 6 doběhů, kdy se nám navíc podařil vystřihnout luxusní pick-off na 3. metě a Terka svým následným SO naznačila, že dostat se přes ni nebude snadné … jak by řekl Gandalf „neprojdeš dál!!“ :-) … V obraně hrajeme jisté auty, Gabča se na postu druhé mety překonává a řídí se heslem no pasaran (neprojdou)“ – heslo které se proslavilo v souvislosti se španělskou občanskou válkou, chytá všechny těžké odpaly a hraje jisté auty na 1B. Navíc se nám pálce celkově daří, takže průběžně vozíme body a zápas vyhráváme 10 : 8. Svůj „COMEBACK“ na jeviště – hřiště, které znamená svět, zažívá Šnicla!! …která se tímto momentem stala nepostradatelnou oporou týmu po zbytek víkendu!!

Ještě večer se přesouváme do Prahy, kde druhý den nastupujeme proti týmu Tempo Praha. Zápasy mezi námi rozhodly, kdo se v roce 2023 zúčastní bojů o udržení ve 2. ČSLŽ, a kdo obsadí 6 místo a bude mít tzv. klid. Hned při příchodu bylo vidět, že přesto, že Tempo nebylo tzv. v „tempu“ :-), kdy organizace hracího dne lehce vázla, a to od otevření WC až po předání hracích míčů, tak se na nás připravilo a nenechalo nic náhodě. Svůj tým 2. ligy žen doplnilo extraligovými hráčkami, což mě osobně velmi lichotilo, že jsme TAK obávaným soupeřem. Jinak do 4. směny to byl zcela vyrovnaný zápas – první směna 0 : 0, druhá směna 4 : 4, třetí směna 4 : 7, ve čtvrté směně si 3 pěkné lufty na postu 9 vychytala Sophia a tak je skóre zápasu i po 4 směně stále 4 : 7. V dohrávce páté směny však soupeřky přidávají několik hitů, dováží 5 bodů a utkání nakonec končí vítězstvím Tempa 5 : 12. Do posledního utkání vstupujeme s odhodláním zápas vyhrát !! ... abychom mohly z Prahy odjet s dobrým pocitem a to se nám nakonec i, po „bodové bitvě“ na obou stranách, daří. V našem posledním zápase základní části 2. ligy žen porážíme Tempo Praha 12 : 11 a co rozhodně stojí za zmínku je IN PARK HOMERUN a GRANSLAM v jednom, který si odpálila Stejsi!!

Celkově hodnotím tento víkend VELMI POZITIVNĚ!! 2 výhry, 2 prohry, slušný výkon na nováčka 2. ČSLŽ … :-)

V tabulce na tzv. „body proti“ nakonec končíme na 7. místě a v následujících víkendech se pustíme s týmem Radotín do bojů o udržení !!

Výsledky a průběžné pořadí 2. ČSL žen na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Jana Sedláčková

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner