Dvě výhry, přesto čtvrtí

Závěrečné kolo základní části odehráli kadeti o víkendu 16.9. - 17.9.2023 v Pardubicích. Do Pardubic jsme se vydali vlakem. Z Brna je to rychlejší a pohodlnější. A až v Pardubicích dostaví nadchod přímo z nádraží, tak i přesun do Krtkovi arény bude rychlejší.

První sobotní zápas jsme odehráli proti Joudrs Praha. Po vyrovnaném začátku jsme se v druhé polovině utkání začali více prosazovat na pálce. Práce v obraně byla dobrá, nadhoz kvalitní. I když se výhra 11 : 1 zdá jasná, tak v první polovině zápasu s námi Joudrs drželi krok. Odpolední zápas proti domácím Pasos měl jiný scénář. Pardubice proti nám nasadili na nadhozu svoji jedničku. My také... :-) Ale softball je pálkovací hra a pokud nepálíme, neděláme body. A to můžeme mít kvalitní nadhoz, jak chceme. Prohráli jsme 0 : 7.

Hned v neděli ráno nastupujeme proti dalšímu favoritovi naší divize - Snails Kunovice. Šneci od začátku výrazně dominují na pálce. K tomu se přidalo celkem dost našich chyb v obraně. Navíc se nám nedaří pálit. A je z toho vysoká prohra 1 : 14. Závěrečný zápas jsme odehráli proti Falcons Hradec Králové. A začali jsme velmi dobře. Každou směnu jsme přidali body. V poli jsme hráli dobře až do dohrávky poslední směny. Za stavu 5 : 1 a dva auty jsme udělali dvě zásadní chyby v obraně a Hradec stáhl výsledek na konečných 5 : 4. I přes dvě výhry jsme skončili díky bodům proti na 4. místě.

Celkově jsme v naší divizi Východ skončili na 4. místě a čeká nás turnaj o 10. místo. Plány na začátku sezony byly trochu jiné, chtěli jsme bojovat o medaile. Na druhou stranu musím říci, že naše divize byla hodně vyrovnaná a nebylo v ní slabého soupeře. Některé hlasy říkají, že naše divize byla kvalitnější než letošní Superliga.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy kadetů na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner