Ženy plní cíl pro sezónu 2023!!

O víkendu 16. – 17.9.2023 jsme s týmem žen BOJOVALY o udržení ve 2. ČSLŽ. Soupeřem nám po oba dva dny byl Radotín a hned v úvodu musím říct, že nám rozhodně nenechal nic zadarmo.

V sobotu se do úvodního zápasu dne na prkno staví Terka D. Soupeř sice hned na první pálce vystrkuje růžky, ale i tak se nám daří zahrát 3. aut na plné mety a plníme dávno stanovený plán – vždy se snažit zahrát první obranu bez bodu!! Nejen my ale plníme plán, plní ho i Radotín. V úvodních dvou směnách se ani jednomu z týmů nedaří skórovat. Ve směně třetí však již soupeřky dováží hned 4 body oproti našim 2 a dostávají se do vedení. O všem rozhoduje směna 4., kdy sérií hitů dovážíme bodů 7, otáčíme skóre, která pak již udržíme až do konce úvodního zápasu a vyhráváme 9 : 7. Prvotní nervozita ze série o udržení sice opadá, ale to ještě nevíme, co nás čeká ve druhém utkání dne!!

Druhý zápas začínáme na pálce. Hned v úvodu dovážíme první bod. Na prkno se pak staví Hamr, které se však úvod ani trošku nevydařil a tak ji po 4 pálkařkách střídá Terka. Tlak soupeřek zastavuje, ale i tak se jim podařilo skórovat celkem 6 krát, což nebylo ani trošku povzbudivé na úvod utkání … ALE jak říkáme „my ve státní službě“ – „nejhorší je smrt z vyděšení“ :-) a proto se nikdo nevyděsil a jelo se dál bod po bodu, až jsme se dostali na práh 7. směny za stavu 11 : 11. Na dva auty se nám daří obsadit všechny 3 mety a pak přichází TEN ODPAL na dva striky … JÁ – Janča zvaná z dob minulých jako „Plukas“, zaujímám pozici „zajíčka“ (zasvěcení pochopí) a jelikož „zajíček ve své jamce nechce být sám“ přepaluji polařku v levém zadním poli a dovážím 3 body. Teď už jen stačí stav v dohrávce 7. směny udržet!! Což se nám po prošvihnutém strikeoutu, chyceném luftu v pravém zadním poli a dramatickém linedriveu na Gabču na nadhoze i daří!! Zápas vyhráváme 14 : 13.

V neděli vyrážíme vstříc dalšímu dobrodružství do Prahy – Radotína … a že to bylo pořádné dobrodružství!! Hned v první směně sice dovážíme 6 bodů, ale holky z Radotína nezůstávají pozadu a dováží hned bodů 7. V tomto momentu bych asi rovnou skočila na konec tohoto zcela „útrpného zápasu“, kdy jsme v obraně udělaly celkem 7 ERORRŮ a s tím se rozhodně vyhrávat nedá. Zápas končí po 5 směně vítězstvím Radotína 16 : 9. Následuje poslední zápas dne, který se již odvíjí ve zcela jiném duchu a nakonec se ukáže být i naším posledním zápasem letošní sezóny. Sérií hitů dovážíme hned v první směně 5 bodů a body přidáváme i v dalších směnách. Obrana se řídí naším osvědčených heslem čaroděje Gandalfa „neprojdeš dál“, hrajeme spoustu jistých autů ve vnitřním poli a Hamr se daří na nadhozu. Zápas končí VÍTĚZSTVÍM SEVERU 8 : 5!! … jsem tak vyčerpaná a myslím si, že nejen já, že se hodnou chvíli vlastně ani nedokáži radovat … ale tam někde uvnitř tu opravdovou radost cítím, jen to chvilku trvalo než se prodrala přes stresové hormony na povrch!!

Tjádytjádytjádydá a to je vše přátelé ??!! … to je KONEC a ZAČÁTEK v jednom … Ženy SK Sever Brno si poprvé v historii klubu zahrály 2. ligu žen, navíc se v ní udržely a navíc KLUB LETOS SLAVÍ 30. let výročí !! … Takže „KLUBE“ VŠECHNO NEJLEPŠÍ!!

P.S.: Kdo tento článek dočte až do konce, tak se dozví, že 28.9.2023 v rámci BeeBall Day a grilovačky u nás na hřišti mám pro VÁS připraveno překvapení J … že by nějaké kartičky?! … nebo, že by něco jiného?!

Výsledky a pořadí 2. ČSL žen na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Jana Sedláčková

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner