Kadetky zahájily novou sezónu vítězstvím

V sobotu 4.2.2023 se holky zúčastnily druhého turnaje Moravské ligy kadetek v hale ve Starém Městě. První turnaj nám kvůli velké marodce nevyšel. O to větší chuť byla hrát. Díky 5 týmům sliboval turnaj atraktivní program. Hrálo se systémem start cíl, takže do každého zápasu se muselo naplno.

První utkání jsme odehrály proti Locos Břeclav. Břeclavští začínají úspěšně budovat ženskou větev. V loni nasadili do soutěže žákyně a letos k nim přibyly kadetky. Pro moravský softball jedině dobře. Úvod utkání byl celkem vyrovnaný. Postupně jsme ale přidávaly na pálce. Na nadhozu se nám taky dařilo. V obraně sem tam chybka, ale nic vážného. Zápas jsme vyhrály 9 : 2. Druhý duel na turnaji jsme sehrály v brněnském derby s Cats. Zápas byl hlavně soubojem nadhazovaček. Když už se podařilo odpálit, tak si s tím vnitřní pole na obou stranách poradilo. Ve druhé polovině utkání se nám podařilo třikrát skórovat na domácí metě. Ale soupeřky se nedaly a postupně zvyšovaly tlak v útoku. Výhru 3 : 1 jsme ubránily.
Po dvouhodinové pauze jsme hrály proti „zahraničnímu“ týmu Trnava Panthers. Trnava je již tradičním účastníkem českých a moravských soutěží. Utkání mělo podobný průběh jako s Břeclaví. Po varovaném začátku jsme od druhé směny zabraly na pálce. To se také projevilo na výsledku 9 : 2 pro nás. Po třetím utkání bylo jasné, že nejhůře skončíme druhé. Zlatý hřeb večera, poslední zápas začínal v 18:40, přišel v zápase proti domácím Snails Kunovice. Jedno z nejvyrovnanějších utkání celého turnaje. Na obou stranách velmi dobré nadhazovačky. V obraně skoro bezchybná hra. S blížícím se koncem utkání byl stav vyrovnaný. Nakonec jsme měli více štěstí my a vyhrály těsně 5 : 4. Novou sezónu jsme tak zahájily vítězstvím. Turnaj ukázal velkou vyrovnanost týmů, letos by to mohlo být hodně zajímavé.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Moravské ligy kadetek na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner