Příjemné překvapení

I kadeti už zahájí sérii v Moravské lize. V neděli 14.1.2024 jsme se zúčastnili prvního turnaje ligy ve Starém Městě. Vedle našeho celku se turnaje zúčastnily dva týmy z pořadatelských Kunovic a Břeclav.

První duel jsme sehráli s Locos Břeclav. A od první minuty utkání to byl souboj nadhazovačů, kteří nedovolili pálkařům získávání met. Ve čtvrté směně uděláme menší chybu a Locos se ujímají jednobodového vedení. My ale odpovíme stejně a v dohrávce směny srovnáváme na 1 : 1. A tento stav byl na konečném skóre. Do druhého utkání nastupujeme po hodinové pauze proti Snails Kunovice Modří. I toto utkání bylo velmi vyrovnané a čekalo se v podstatě na to, kdo první udělá chybu. Zápas měl velmi rychlý průběh. V polovině utkání se ujímáme těsného vedení 2 : 1. Ke konci utkání se nám podařilo ještě dvakrát doběhnout na první metu a vyhráli jsme 4 : 1. Závěrečný zápas jsme odehráli proti Snails Kunovice Žlutí. Byl to zároveň poslední zápas turnaje a vítěz tohoto zápasu se stane i celkovým vítězem turnaje. Tabulka byla do posledního duelu zamotaná i díky dvěma zápasů, které skončily remízou. Do utkání jsme doslova vtrhly silnou pálkou a hned v první směně dali 4 body. V dalších směnách už byl zápas vyrovnaný. Kunovice v druhé polovině snižují na 4 : 2. Jejich útok zastavujeme změnou nadhozu a následně ještě přidáme dva body. Utkání jsme vyhráli 6 : 2 a zaslouženě si odvážíme 1. místo!

Co musím velmi dobře ohodnotit, že i po odchodu několika hráčů po loňské sezóně, se nám podařilo podat stabilní dobrý výkon. I když jsme udělali chybu, tak jsme i byli schopni z ní zahrát aut, ale hlavně se vše řešilo chladnou hlavou bez zbytečných emocí, což bylo naše velké plus. Velký dík patří Elišce a Marušce, které nám přišly na výpomoc z kadetek. Všichni tři nadhazovači Lukin, Tom i Mara skvěle házeli. Na catcherovi dobrý výkon Martina i Dominika. Agresivní hrou na metách pomohli k bodům Štěpa s Hynkem. A rovněž dobře zahrál i Filip, který se v sobotu vrátil z cesty za oceánem, a i přes časový posun to dobře zvládl.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

FOTOGALERIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner