BeeBallisti na TeeBallu

Druhý turnaj Moravské ligy TeeBallu se opět uskutečnil v Břeclavi v neděli 21.1.2024. Po prvním turnaji stáli trenéři před důležitou otázkou, zda neposunout hraniční hráče rovnou do coachballu a tým teeballu doplnit z našich nejmenších beeballistů. Po diskuzi jsme došli k závěru, že většinu hraničních hráčů přesuneme do coachaballu a prostor dáme nejmenším nadějím.

Do Břeclavi jsme tak vyrazili se 6 beeballistami. Náš věkový průměr tak rázem spadl na 7 let. :-) Trošku jsme měli obavy, že takto mladý a nezkušený tým bude dostávat v každém zápase nakládačku. Ale tyto černé scénáře se nenaplnili, i když jsme žádný zápas nevyhráli. Do prvního utkání jsme nastoupili proti Áčku Locos Břeclav. Výškový průměr soupeře výrazně převyšoval ten náš. Ale nelekli jsme se a statečně bojovali a nedali svoji kůži zadarmo. Sice jsme prohráli 9 : 12, ale na to, že to pro polovinu týmu byl úplně první zápas s rukavicemi dobrý.

V druhém duelu jsme nastoupili proti Snails Kunovice Žlutí. Dařilo se nám celkem v obraně. Na pálce je asi naší největší slabostí rychlost běhu. Oproti malým Šnekům jsme byli v běhu pomalejší, a to asi byla hlavní příčina naší prohry 7 : 12. Hodně zbytečných autů díky pomalému běhu. Budeme na tom muset za makat.

Do třetího utkání jsme nastoupili po obědě proti Modrým z Kunovic. Trošku jsme v tomto utkání spali. Možná příčina mohl být ten oběd. :-) Ale konci utkání jsme se probudili a zabojovali. Bohužel to nestačilo a prohráli jsme 6 : 18.

Závěrečný zápas jsme sehráli s Béčkem Locos. Hráči Béčka byli ještě o něco vyšší než jejich Áčko. Chvílemi to vypadalo, že hrají proti sobě rodiče a děti. :-) I přes tento výškový a věkový rozdíl to byl náš nejlepší zápas na turnaji. Dobré zákroky v poli. Co odpal, to zisk mety. Před dohrávkou jsme vedli 12 : 9. Zahráli jsme dva rychlé auty a už to vypadalo na výhru. Ale soupeřovi přišla na řadu silná pálka a nakonec vyhrál těsně 12 : 13. Končíme tak na 5. místě.

Ale nemusíme být smutní. Polovina týmu hrála teeball poprvé v životě, jsou ještě v kategorii beeball. Na nováčky více než dobrá hra. Měli jsme rovněž nejmladší hráče ze všech týmů. Základ do budoucna máme dobrý. Za makáme na běhu a bude to zase o něco lepší na dalším turnaji.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí 2. turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Moravské TeeBallové ligy na webu ČSA

FOTOGALERIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner